Over mij

JO22TA , Ede Gld. , Netherlands

zaterdag 19 januari 2013

DAB+ uitrol .. 11C






Landelijke commerciële stations zetten schouders onder DAB+

De VCR bestaande uit Sky Radio, Radio Veronica, 538, Slam FM, 100%NL, BNR, Q-music en Sublime FM zijn uiterlijk 1 september in een groot deel van Nederland in DAB+ te ontvangen op kanaal 11C.

Ook de nieuwe licentiehouder van het leegstaande kavel A7 mag gaan uitzenden via deze multiplex. Onduidelijk is echter wanneer dit kavel precies verdeeld gaat worden. Naast het hoofdstation mag elk radiostation ook een extra radiostation gaan uitzenden via deze multiplex. Welke radiostations dit precies zijn wordt eveneens later pas bekendgemaakt. De ruimte mag namelijk ook verhuurd worden aan derden. Het ligt vrij voor de hand dat Sky Radio of Radio Veronica zusterstation Classic FM laat uitzenden op deze extra capaciteit. Voor 538 of Slam FM is Radio 10 Gold een vrij logische keuze. Vanwege de verlenging van de middengolflicentie is Radio 10 Gold sowieso verplicht om uit te gaan zenden via DAB.

Aanvulling op bovenstaand bericht: de VCR is op dit momenteel in de laatste fase van de contract onderhandelingen met de zenderoperator welke het netwerk gaat bouwen. Men verwacht eind januari / begin februari naar buiten te komen met de naam van de zenderoperator en hoe de uitrol zal worden.

Bron: http://radio-tv-nederland.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten